gastenboek
Stichting Martini Beiaard Groningen
de beiaardier
Auke de Boer (Drachten 1954) studeerde    orgel bij Jan Jongepier, koordirectie kerkmuziek en schoolmuziek. Later studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Bernard Winsemius.
Als muziekdocent is hij verbonden aan muziekschool de W‚ldsang te Buitenpost en het c.s.g. Liudger te Drachten. Daarnaast is hij organist aan de Grote Kerk (Martinuskerk) te Dokkum en geeft hij cursussen Kerkmuziek.
                                                Verder is hij stadsbeiaardier in Dokkum en Groningen en als beiaardier in dienst van de Rijksuniversiteit van Groningen.
Auke de Boer gaf recitals in binnen en buitenland o.a. in Amerika en Nagasaki, Huis ten Bosch in Japan. Voor Huis ten Bosch maakte hij arrangementen voor de daar aanwezige automatische carillons. In 1993 won hij een prijs op het Internationale Beiaardconcours te Venlo.
Auke heeft jarenlang samengewerkt met Adolph Rots. Als duo gaven zij concerten in Frankrijk, BelgiŽ, Denemarken en Amerika.
Zijn spel is vastgelegd op de CDs : Hora Finita  (Rijksuniversiteit Groningen), Frysl‚ns Sjongende Tuorren  (Stadhuis Dokkum) en d'Olle Grieze (Martinitoren Groningen).