Het carillon van de Martinitoren eert FC Groningen.
Afgelopen zaterdag 16 mei zijn er weer nieuwe melodie├źn op de speeltrommel van het carillon, de oude 'middeleeuwse speeldoos'  van de Martinitoren gezet.
Stadsbeiaardier Auke de Boer heeft samen met klokkengieter Simon Laudy deze klus geklaard.
De geweldige overwinning van de FC Groningen in de bekerfinale was voor beiaardier De Boer de aanleiding om een deel van het refrein van het clublied "Laat ons weer eens juichen" als eerbetoon op de trommel te zetten, zodat alle fans het een paar maanden lang op elk kwartier voor het hele uur kunnen meezingen.
Op het volle uur, zoals sinds eeuwen gebruikelijk,  een geestelijk lied. Dit keer de bekende  Engelse Hymne "Praise tot the Holiest of the Height", gevolgd door het kwartierspel het oude Ommelander liedje na het verschijnen van de eerste dieseltreinen in de provincie Groningen, de zgn. "Blauwe Engel" met de beginwoorden " as ik in de Blauwe Engel rie" .
Op het halve uur: Sanctus uit het Requiem van Joseph Eybber, ooit geschreven in opdracht voor de vorst van Habsburg, maar ook wel bekend als het volkslied van de Heerlijkheid van Harssens.