2003
Op 19 dec. 2003 kon  wethouder Karin Dekker het eerste exemplaar van de CD
"d ' Olle Grieze" uitgegeven door de SMBG, in ontvangst nemen. De CD bevat populaire carillonmuziek van Stad en Ommeland  gespeeld door de stadsbeiaardier Auke de Boer op het carillon van de Martinitoren.  Ook de luidklokken  zijn door de medewerking van  het Groninger Kokkenluidersgilde te horen
Op 19 jan. 2003 kon het oefenklavier  gebouwd door Reinold Zijl door de voorzitter van de Stichting Klokkenspel Groningen in gebruik worden genomen; het klavion is in bruikleen gegeven aan de Muziekschool Groningen waar men voortaan ook beiaardlessen kan volgen .
Bij de Open Torendag hadden wij een speciale beeld- en geluidverbinding met de speelcabine bovenin de toren waardoor ook het publiek op de begane grond kon zien en horen hoe een beiaard bespeeld wordt.
Een eigen website.  Op www.martinicarillon.nl kan alle relevante informatie over de stichting en de beiaard worden opgezocht.
In 2003 hebben wij ook voor het eerst een eenvoudige folder met informatie over de beiaard, de toren, de andere klokken en over de speciale concerten, in eigen beheer uitgegeven
Bij het bezoek van de heer Gorbatsjov aan Groningen op zaterdag 13 december zijn op het carillon van de Martinitoren Russische volksliederen gespeeld wat zelfs de landelijke pers heeft gehaald.