2004
De 6 speciale zomerconcerten in de maanden juni, juli en augustus zijn voornamelijk gegeven door gastbeiaardiers. Gebleken is dat de speciale luisterplek in de tuin van het Prinsenhofcomplex zich kan verheugen in de belangstelling van een vaste groep.

Wij hebben in samenwerking met City Management Groningen het carillon weer zoveel mogelijk gepromoot. Dat gebeurde o.a. op de genoemde Open Torendag waarbij als extra attractie ter afsluiting op de eerste trans een koperblazer concert werd gegeven in combinatie met de beiaard.

Landelijke en hoogstwaarschijnlijk ook internationale aandacht kreeg de beiaard toen op 30 april ter gelegenheid van Koninginnedag 2004 koningin Beatrix te gast was in Groningen. Bij de balkonscène werd de Martinibeiaard bespeeld in combinatie met koperblazers.

Ter gelegenheid van de wielerwedstrijd Groningen-Münster vervulde het qua repertoire aangepaste beiaardspel een rol in het cultureel programma van de manifestatie. In dat kader kan ook vermeld worden dat zelfs de Nord Deutsche Rundfunk een uitzending heeft besteed aan de beiaard.