2009
Van 9 t/m 12 september 2009 vierde de Stichting Martini Beiaard  haar 25-jarig bestaan met een 4-daags beiaardfestival.

Het festival begon op 9 september met een concert a quatre mains van het Groninger Carillon Duo i.c. de beide stadsbeiaardiers Auke de Boer en Adolph Rots.
Op 10 september werd in combinatie met de Uitmarkt op de Grote markt een concert gegeven op de reizende beiaard De Paltz door Carl van Eyndhoven met medewerking van de Stage band o.l.v. Bert Pfeiffer.
Op vrijdag 11 september concerteerde de reizende beiaard met Rosemarie SeuntiŽns aan de speeltafel en met medewerking van Gruno's TNT Postharmonie o.l.v. Peter Kleine Schaars.
Op zaterdag 12 september werd het programma gecombineerd met de Open Monumentendag. Om 17.00 uur werd de beiaardcompositie "Zilveren brons " ten gehore gebracht.
          
Voor deze gelegenheid werd het door Nanne van der Werff  gecomponeerde stuk
"Zilveren Brons " door de beide stadsbeiaardiers Adolph Rots en Auke de Boer met de medewerking van 15 luiders van het Groninger klokkenluidersgilde  voor het eerst ten gehore gebracht.
          
Ook werd de tweede CD ten doop gehouden. "Martinicarillon Barok" wordt gespeeld door Adolph Rots en bevat klassieke muziek van o.a. Jacob Willem Lustig ( 1706-1796 )