gastenboek
Stichting Martini Beiaard Groningen
Bob van der Linde
Bob van der Linde (*1995) behaalde in 2017 zijn Bachelor, en in 2019 zijn Master of Music diploma aan HKU Utrechts conservatorium en de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Hij studeerde af met de hoofdvakken orgel, kerkmuziek en beiaard, en bijvak klavecimbel. Bob won diverse prijzen op internationale improvisatie en interpretatie beiaard concoursen te Goes (2015), Breda (2016) en Springfield-USA (2017).

Als beiaardier is Bob wekelijks actief in Arnhem en Oudewater. In laatstgenoemde plaats speelt hij elke woensdag tijdens de markt van 14:00 tot 15:00 op de beiaard van de Grote- of MichaŽlskerk. Als stadsbeiaardier van Arnhem speelt hij elke zaterdagochtend eveneens tijdens de markt van 10:00 tot 11:00 op de beiaard van de Eusebiustoren.
Hij concerteerde op beiaardfestivals in Duitsland, BelgiŽ, Spanje, Litouwen, Frankrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten.
Als organist en kerkmusicus is Bob verbonden aan de Protestantse Gemeente Sneek. Hier is hij onder meer bespeler van het Schnitger/Van Dam orgel in de Grote- of Martinikerk.
Bob was de afgelopen jaren betrokken bij een aantal theatervoorstellingen van Stichting Voor de Wind, en Museum Speelklok in Utrecht. Deze voorstellingen waren gericht op gezinnen met (jonge) kinderen, en hij bezorgde op deze manier veel kinderen een eerste kennismaking met het orgel.