gastenboek
Stichting Martini Beiaard Groningen
Maurits Bunt
Maurits Bunt (1997), organist, clavecinist, kerkmusicus en beiaardier.  Hij ontving zijn eerste orgellessen in zijn geboorteplaats Apeldoorn op 9 jarige leeftijd.
Vervolgens heeft hij bij Sietze de Vries (Groningen) gestudeerd,  waar literatuurspel en improvisatie de speerpunten vormden.
Bij Ton Koopman (Bussum) volgde hij privéles interpretatie oude muziek.
Daarnaast studeerde hij hoofdvak orgel (Bachelor) bij Bas de Vroome en Aart Bergwerff, improvisatie bij Hayo Boerema en kerkmuziek bij Hanna Rijken en Arie Hoek aan het Codarts conservatorium Rotterdam.
Momenteel studeert hij master orgel bij Ton Koopman en Hayo Boerema (Rotterdam), clavecimbel bij Tini Mathot (Bussum) en master beiaard aan de Nederlandse beiaardschool Amersfoort (HKU, Utrechts conservatorium) bij Frans Haagen. Maurits was deelnemer aan diverse concoursen.
In 2014 won hij op clavecimbel de 1e prijs op het concours van het Bachfestival Lelystad.
Ook volgde hij masterclasses bij onder andere Wolfgang Zerer,
Ton Koopman, Daan Manneke, Matteo Imbruno en Willem Tanke.
Hij is actief als privé-docent voor orgel en clavecimbel.
Maurits is stadsbeiaardier van Groningen, waar hij de Hemony-beiaard van de Martinitoren bespeelt, en beiaardier van Epe. Daarnaast is hij als organist actief voor de serie Bergkerkconcerten in de Bergkerk Deventer. Als kerkmusicus is hij verbonden aan de Evangelisch Lutherse kerk in Apeldoorn.
Als continuo-speler verleent hij regelmatig zijn medewerking aan ensembles
en is hij verbonden aan het Geistliches Consort wat zich richt op het uitvoeren van 'oude muziek'.
Hij treed regelmatig op als solist.