2016
Het periodiek versteken van de automatische speeltrommel is door de beiaardier meer publiek gemaakt. Men kan er bij aanwezig zijn en men kan zelf ook melodieŽn voorstellen.

Veel energie is gaan zitten in de voorbereiding van het maken van een 3D scan van de kerk en toren inclusief de beiaard. Dit is gebeurd door studenten van een Hogeschool in Leeuwarden en in nauwe samenwerking met de Vrienden van de Martinikerk.

Het idee om een soort jukebox te maken van een schaalmodel van de Martinitoren kon gerealiseerd worden. Het aluminiummodel is bijna 3 meter hoog en inklapbaar. Nadat het geverfd is kon het op hoogtijdagen als blikvanger op de Grote Markt worden geplaatst. Het publiek kan dan een keuze maken uit de door de beiaardier te spelen melodieŽn.

Via contacten met het bureau voor Cultuureducatie met Kwaliteit en in samenwerking met de kerk, is in 2017 de Boerhaaveschool uitgenodigd om de beiaard te bezichtigen vanuit een educatieve invalshoek en op die manier kennis te nemen van dit bijzondere culturele erfgoed.

Het concert op 11 november ter gelegenheid van St.Maarten werd gecombineerd met een orgelconcert in de Martinikerk. Het publiek kon de beiaardier zien op schermen in de kerk.