2014
Veel energie is gaan zitten in het overleg met de RUG die dit jaar haar 400 jarig bestaan vierde. Op 25 mei werd in dat kader een zeer bijzonder concert gegeven met de beide beiaardiers en met medewerking van het klokkenluidersgilde die de vrijwilligers die de klokken luidden, instrueerde. Het geheel stond onder leiding onze de voorzitter die met behulp van een vernuftig systeem zowel de beiaardiers als de klokkenluiders aanstuurde.

Verder is het bestuur intensief bezig geweest met de begeleiding van de bouw van ons democarillon door de klokkengieter Simon Laudy in Beerta. Dit instrument met 18 klokjes die op 21 aug. werden gegoten, is 4 m hoog en heeft de contouren van de Martinitoren. Het instrument dat geplaatst is op de luidzolder, kan vrij bespeeld worden door bezoekers van de Martinitoren.

Het klavion dat in de Muziekschool stond werd nauwelijks nog gebruikt. Het kwam niet meer voor in het cursusprogramma van de muziekschool en er moest een andere plaats voor worden gezocht. Doordat dat niet is gelukt werd om de genoemde redenen het klavion verkocht aan beiaardier Den Engelsman.