Auke de Boer (Drachten 1954) studeerde orgel bij Jan Jongepier, koordirectie kerkmuziek en schoolmuziek. Later studeerde hij beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Bernard Winsemius.
Als muziekdocent is hij verbonden aan muziekschool “de Wâldsang” te Buitenpost en het c.s.g. Liudger te Drachten. Daarnaast is hij organist aan de Grote Kerk (Martinuskerk) te Dokkum en geeft hij cursussen Kerkmuziek. Verder is hij stadsbeiaardier in Dokkum en Groningen en als beiaardier in dienst van de Rijksuniversiteit van Groningen.

Auke de Boer een gaf recitals in binnen en buitenland o.a. in Amerika en Nagasaki, Huis ten Bosch in Japan. Voor Huis ten Bosch maakte hij arrangementen voor de daar aanwezige automatische carillons had gemaakt. In 1993 won hij een prijs op het Internationale Beiaardconcours te Venlo.
Samen met Adolph Rots, collega stadsbeiaardier van Groningen, vormt hij het Groninger Carillon Duo. Als duo gaven zij concerten in Frankrijk, België, Denemarken en Amerika.
Zijn spel is vastgelegd op de CDs : Hora Finita  (Rijksuniversiteit Groningen), Fryslâns Sjongende Tuorren  (Stadhuis Dokkum) en d'Olle Grieze (Martinitoren Groningen).

stichting martini beiaard - beiaardier